Preloader Close

OBJAVA POZIVA “BESPOVRATNE POTPORE ZA DIGITALIZACIJU”

OBJAVA POZIVA “BESPOVRATNE POTPORE ZA DIGITALIZACIJU”

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u petak, 24.6.2022., objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Bespovratne potpore za digitalizaciju” (referentni broj Poziva: NPOO.C1.1.2.R3.I3.01) kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021.- 2026.

Cilj Poziva je omogućiti digitalizaciju u svrhu digitalne transformacije hrvatskih MSP-ova nabavom digitalnih alata i opreme te jačanjem digitalnih vještina za razvoj i primjenu novih proizvoda, usluga i procesa, što će u konačnici rezultirati jačanjem tržišne pozicije poduzeća i rastom produktivnosti.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u modalitetu privremenog Poziva, a alokacija Poziva iznosi 206.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 150.000,00 HRK, a najviši 750.000,00 HRK.

Prihvatljivi prijavitelji su MSP-ovi s najmanje tri (3) zaposlene osobe na puno radno vrijeme (temeljem sati rada) u godini koja prethodi godini u kojoj je podnesen projektni prijedlog.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su:

  • izrada, razvoj ili nabava digitalnih rješenja i tehnologija u svrhu digitalne transformacije poslovnih procesa ili proizvodnje;
  • implementacija, prilagodba ili integracija digitalnih rješenja i tehnologija;
  • jačanje digitalnih vještina zaposlenika, povezano s prethodno navedenim aktivnostima.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO u elektroničkom obliku od 1. srpnja 2022. u 11 h do 12. kolovoza 2022. u 11 h.

Ako ste zainteresirani za prijavu na Poziv „Bespovratne potpore za digitalizaciju“ i željeli biste na vrijeme započeti s prijavom, pozivamo Vas da popunite kratki upitnik na POVEZNICI ili da nam se javite na e-mail adresu poduzetnici@avelant.hr.