Preloader Close

Održava se edukacija za projekt “EU4NEET: Uz EU projekte do aktivnije NEET populacije”

Održava se edukacija za projekt “EU4NEET: Uz EU projekte do aktivnije NEET populacije”

 

Edukacija za Stručnog suradnika u pripremi i provedbi EU projekata koju prijavitelj  Institut za razvoj poduzetništva i europske projekte provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnom službom Zagreb te Učilištem EU PROJEKTI,  odvija se unutar projekta UP.01.2.0.04.101 “EU4NEET: Uz EU projekte do aktivnije NEET populacije”.

NEET je akronim za mlade koji imaju između 15 i 29 godina, a nisu zaposleni, ne obrazuju se niti usavršavanju (eng. Not in Employment, Education or Training), te su time teško zapošljivi i izloženi riziku od siromaštva i neizvjesne budućnosti.

Edukaciju trenutno pohađa 27 sudionika koji su ušli u projekt kao neaktivne osobe u NEET statusu, nezaposlene, nisu sudjelovale ni u kakvom programu osposobljavanja i obrazovanja, niti su bile registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba pri Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje. Provedbom projekta savladati će znanja i vještine potrebne za konkurentniji pristup tržištu rada te će se povećati njihova zapošljivost.

Nakon što završe edukaciju za Stručnog suradnika u pripremi i provedbi EU projekata planiraju se provesti programi mekih i transverzalnih vještina, te radionice kojima će steći ključne kompetencije i napredna znanja kako bi izašli iz NEET statusa.

Obzirom da ciljanu skupinu čine skupina pojedinaca koji imaju različite razloge za svoju neaktivnost i prepreke u traženju posla, u sklopu projekta provode se individualne konzultacije u kojima svaki sudionik izražava svoje potrebe u svrhu postizanja očekivanih ishoda i ciljeva. Jednako tako, proaktivnim pristupom tijekom savjetovanja sudionike se motivira na daljnji rad.

U sklopu projekta “EU4NEET: Uz EU projekte do aktivnije NEET populacije” planira se provođenje još jedne grupe polaznika koja će se educirati za Stručnog suradnika u pripremi i provedbi EU projekata, te se svi zainteresirani mladi u NEET statusu pozivaju da se jave Institutu za razvoj poduzetništva i europske projekte putem e-maila: info@eu-projekti.com.

Projekt se provodi kroz 24 mjeseca, a edukacije se odvijaju online.

 

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Instituta za razvoj poduzetništva i europske projekte.
Ovaj projekt financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.