Preloader Close

Nove prilike iz EU fondova početkom 2024.!

Nove prilike iz EU fondova početkom 2024.!

EU fondovi pružaju velike prilike za financiranje poslovnih poduhvata i razvoj novih proizvoda i usluga za poduzetnike u Europskoj uniji. Poduzetnici mogu aplicirati za sredstva iz različitih EU fondova, ovisno o branši u kojoj djeluju, njihovim potrebama i ciljevima. Postoji više različitih fondova i programa kojima se mogu ostvariti sredstva za razvoj poslovanja, stvaranje novih radnih mjesta i unapređenje konkurentnosti. Kako bi se koristilo ovim izvorima financiranja, prihvatljivi prijavitelji trebaju biti upoznati s uvjetima i pravilima natječaja za dodjelu sredstava, te imati dobro pripremljen projektni prijedlog.

Na raspolaganju su sredstva iz nekoliko fondova koja značajno mogu poduprijeti razvoj poduzetništva u RH.

 

Dostupni javni pozivi:

Objavljen javni natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.- 2027. zaintervenciju 58.1.b.01. – INVWINE – Ulaganja 

  • Predmet Natječaja je dodjela sredstava potpore za intervenciju 58.1.b.01. Ulaganja unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

 

Natječaj za intervenciju 73.03. Korištenje obnovljivih izvora energije 

  • Predmet Natječaja je dodjela potpore temeljem Pravilnika o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. (SP ZPP)

 

Provedba intervencije 73.10. Ulaganja – Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

  • Predmet Natječaja je dodjela potpore temeljem Pravilnika o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. (SP ZPP)

 

Poziv na dostavu projektnih prijedloga ”Vaučeri za digitalizaciju

  • Cilj ove inicijative je digitalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj, a planira se postići povećanjem ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novih ili poboljšanja postojećih poslovnih procesa i proizvodnih postupaka. Ovaj Poziv je namijenjen pružateljima usluga koji će biti predmetom vaučera za digitalizaciju.

 

Poziv na dostavu projektnih prijedloga ”Obnova javne kulturne infrastrukture”

  • Predmet Poziva je: Ulaganja u unapređenje (obnovu) javne kulturne infrastrukture tj. zgrade javne namjene koje su namijenjene obavljanju kulturne djelatnosti

 

U najavi je objava 2. Poziva ” POTPORA PODUZEĆIMA ZA TRANZICIJU NA ENERGETSKI I RESURSNO UČINKOVITO GOSPODARSTVO”

Predmet ovog Poziva je poticanje proizvodnih ulaganja malih i srednjih te srednje kapitaliziranih poduzeća (mid-caps), iz energetski intenzivnih industrija, koja će rezultirati energetski i resursno učinkovitijim gospodarstvom kroz promicanje kružnog gospodarstva uvođenjem resursne učinkovitosti u proizvodni ciklus i životni vijek proizvoda, uključujući održivu opskrbu primarnim i sekundarnim sirovinama i/ili dekarbonizaciji, povećanju korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenju emisija energetski intenzivnih industrija.

 

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i javite nam se ukoliko želite više informacija o uvjetima poziva, prihvatljivim prijaviteljima, aktivnostima i raspoloživim iznosima sredstava kao i pomoć pri pripremi i provedbi projekta!

????: info@avelant.hr
????: 01 5534 878