Preloader Close

Otvoreno javno savjetovanje o Nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ”Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija”

Otvoreno javno savjetovanje o Nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ”Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija”

Ministarstvo je u srpnju 2022. godine objavilo prvi Nacrt Uputa za prijavitelje Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ”Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija” koji je izmijenjen slijedom zaprimljenih komentara ne e-Savjetovanju te komunikacije i dogovora s Europskom komisijom. Upute za prijavitelje sastavni su dio Poziva na dostavu projektnih prijedloga za poduzetnike u području kulturnog i kreativnog sektora. U njima se definiraju ciljevi, kriteriji i postupci za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih provedbi projekata koji se financiraju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Upute određuju i pravila o načinu donošenja projektnih prijedloga, navode kriterije prihvatljivosti i kriterije odabira projektnih prijedloga, kriterije prihvatljivosti prijavitelja, aktivnosti i izdataka te pravila provedbe postupka dodjele kojim se dodjeljuju bespovratna sredstava u okviru ovog Poziva.

Pozivom će se omogućiti mikro, malim i srednjim poduzećima uvođenja novih tehnologija u poslovne modele i proizvodne procese, kao i provedba svih aktivnosti koje su preduvjet za kvalitetnu digitalnu transformaciju, s ciljem povećanja kvalitete i konkurentnosti te dostupnosti kulturno-umjetničkog i kreativnog proizvoda i usluga na globalnom digitalnom tržištu.

Bespovratna sredstva dodijelit će se putem otvorenog postupka dodjele u modalitetu privremenog poziva. Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava u okviru ovog Poziva jest 33.180.702,10 eura.

Svi zainteresirani dionici su pozvani da dostave svoja mišljenja i konstruktivne prijedloge radi što skorijeg raspisivanja Poziva.

Razdoblje savjetovanja: 29. ožujka 2023. – 13. travnja 2023.

e-Savjetovanju možete pristupiti na ovoj poveznici.