Preloader Close

Objavljene izmjene i dopune Poziva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini

Objavljene izmjene i dopune Poziva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio Izmjene i dopune uvjeta i kriterija za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, a u kojima su određeni uvjeti dodatno pojašnjeni i definirani. Objavljena je i nadopuna tehničkih uvjeta kao i obavezni sadržaj punomoći, koji građani mogu koristiti kako bi ovlastili drugu osobu za podnošenje prijave u njihovo ime. Također dostupan je i obrazac Izjave prijavitelja, koji uključuje i obrazac za suglasnost suvlasnika. Promjena je i da osobna iskaznica neće biti dio obvezne dokumentacije već se tražiti samo uvjerenje o prebivalištu, a što je u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka.

Zaprimanje prijava, kreće od 13. ožujka 2024. godine. Od tog dana prijavitelji će moći sa stranica Fonda preuzeti prijavni obrazac i obrazac tehničkog proračuna, koji čine dio obvezne dokumentacije za prijavu.

Cilj ovog programa koji Fond provodi u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja je dodatno potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj način, osim smanjenja štetnih emisija,  smanjit će se količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora, osigurati financijske uštede te povećati udobnosti i kvaliteta boravka u obiteljskim kućama.