Preloader Close

Ariana Vela

CEO

Ariana je jedna od najpriznatijih stručnjakinja za fondove EU-a i javnu nabavu u Hrvatskoj i regiji. Njezino 19-ogodišnje iskustvo, odlično poznavanje pravnog, institucionalnog i financijskog okvira u kojem nastaju projekti neprocjenjiv je kapital koji osigurava da poduzeće posluje po najvišim standardima struke.

Sudjelovala je u pripremi i provedbi više od 500 projekata financiranih bespovratnim sredstvima EU od kojih je najveći projekt tzv. „Pelješki most“, odnosno „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“. Osmislila je i pokrenula prvi hrvatski portal o fondovima EU (eu-projekti.info) te napisala prvu knjigu o pripremi i provedbi projekata pod nazivom „Menadžment ESI fondova“.

Specijalizirala se za rješavanje kompleksnih problema u provedbi infrastrukturnih projekata, nepravilnosti u području javne nabave i strateškog planiranja, ali s jednakim žarom pristupa savjetovanju klijenata u projektima iz drugih sektora.

Jedna je od rijetkih konzultantica koja priprema i provodi projekte u svim operativnim programima i programima Europske unije, a koja je sudjelovala u izradi svih strateških dokumenata za novo programsko razdoblje i to Nacionalnoj razvojnoj strategiji – Hrvatska 2030, Nacionalnom planu oporavka i otpornosti RH te operativnim programima.

Evaluatorica je obrazovnih programa pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, vanjska stručnjakinja najpoznatije konzultantske kompanije na svijetu – McKinsey and Company, kao i predavačica na visokim brojnim učilištima ( u fazi stjecanja nastavnog zvanja – predavačice na visokim učilištima).

Posjeduje MBA iz područja menadžmenta, certificirana je trenerica javne nabave, a trenutačno pohađa doktorski studij iz poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

U AVELANTU je zadužena za cjelokupno upravljanje društvom i portfeljem, jačanje kapaciteta cijelog konzultantskog tima, uvođenje inovacija u rad i poslovanje te vođenje velikih projekata (tzv. major projects).