#Vijesti-eu

Započinju konzultacije s javnošću o Strateškom planu ZPP-a

19

Listopad

Objavljeno

Ministarstvo poljoprivrede započinje s drugim krugom konzultacija s javnošću o Strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike 2023. – 2027. Konzultacije će započeti 20. listopada 2021. u Iloku, zatim će se održati u Slavonskom Brodu 21. listopada 2021 te 22. listopada 2021. u Varaždinu. Konzultacije će se kasnije održati i u drugim hrvatskim gradovima što će biti objavljeno naknadno.

Na konzultacijama može sudjelovati ograničen broj osoba zbog aktualnih epidemioloških mjera uz predočenje važeće COVID potvrde. Svi zainteresirani koji ne uspiju prisustvovati konzultacijama iste će moći pratiti uživo online putem YouTube i Facebook profila Ruralni razvoj RH. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na prve konzultacije putem poveznice.

Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike važan je dokument kojim će hrvatski poljoprivrednici dobiti na raspolaganje 3,42 milijarde eura za razdoblje od 2023. – 2027. U novom Strateškom planu naglasak će biti na ekonomskoj, socijalnoj i zelenoj održivosti poljoprivrednog sektora. Cilj je ojačati produktivnost, konkurentnost i otpornost poljoprivrednog sektora te osigurati jednaka pravila za hrvatske poljoprivrednike i poljoprivrednike drugih država članica EU. Izrada strateškog plana preduvjet je kako bi se mogla koristiti sredstva poljoprivrednih fondova.
Za više informacija o budućim konzultacijama s javnošću posjetite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice