#Natječaj

Započela je 6. faza dodjele bespovratnih sredstava MSP-ovima da pristupe svojim pravima intelektualnog vlasništva (IV)

1

Listopad

Objavljeno

Program „Ideas Powered for Business“ ušao je u 6. fazu dodjele potpore MSP-ovima da pristupe svojim pravima intelektualnog vlasništva (IV) koja traje od 1. do 31. listopada 2021. godine.

Program je financiran iz Fonda za MSP-ove kojim je osigurano 20 milijuna eura za pomoć europskim malim i srednjim poduzećima u ostvarivanju svojih prava intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo, a kojom se pruža potpora poduzećima u razvoju njihovih strategija IV-a i zaštiti njihovih prava IV-a na nacionalnoj i regionalnoj razini i razini EU-a, a financiraju su sljedeće aktivnosti:

  1. Usluge preddijagnostičkog ispitivanja IV-a („IP Scan“) za koje će se moći dobiti povrat iznosa troškova od 75%,
  2. Zaštita IV-a na nacionalnoj razini, regionalnoj razini ili razini EU za koju će se moći dobiti povrat 50% iznosa troškova osnovne pristojbe za prijavu.

Najveći mogući povrat sredstava iznosi 1.500 eura po MSP-u, a bespovratna sredstva se dodjeljuju prema redoslijedu zaprimanja zahtjeva. Za više informacije slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878. 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice