#Vijesti-eu

ZAPOČELA EDUKACIJA ZA PROJEKT “EU4NEET: UZ EU PROJEKTE DO AKTIVNIJE NEET POPULACIJE”

16

Svibanj

Objavljeno

Edukacija za Stručnog suradnika u pripremi i provedbi EU projekata započela je 16. svibnja 2022. godine unutar projekta UP.01.2.0.04.101 “EU4NEET: Uz EU projekte do aktivnije NEET populacije” čiji je prijavitelj Institut za razvoj poduzetništva i europske projekte. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnom službom Zagreb te Učilištem EU PROJEKTI. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava u projektu iznosi 1.734.147,83 kn.

Opći cilj projekta je omogućiti neaktivnim NEET osobama pristup tržištu rada kroz podizanje znanja i vještina o pripremi i provedbi EU projekata. NEET je akronim za mlade koji imaju između 15 i 29 godina, a nisu zaposleni, ne obrazuju se niti usavršavanju (eng. Not in Employment, Education or Training), te su time teško zapošljivi i izloženi riziku od siromaštva i neizvjesne budućnosti. U projektu sudjeluju neaktivne NEET osobe koje će završiti obrazovni program o pripremi i provedbi EU projekata te će biti osnaženi aktivnostima savjetovanja, mentorstva i razvoja vještina. Projekt se provodi kroz 24 mjeseca, a edukacije se odvijaju online.

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice