#Vijesti-eu

WEBINAR ZA ZELENU TRANZICIJU PODUZEĆA

5

Svibanj

Objavljeno

Učilište EU projekti priprema webinar Zelena tranzicija poduzeća koji će se održati ONLINE putem ZOOM platforme 10. svibnja 2022. godine s početkom u 9:00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je do 16:00 sati, a cijena webinara iznosi 1.090,00 HRK.

Webinar je namijenjen širokoj populaciji koja želi saznati više o mogućnostima financiranja ZELENIH projekata i o tome kako dobiti bespovratna sredstva za projekte zelene tranzicije iz Fondova Europske unije, a osobito:

  • Poslovnom sektoru (malim, srednjim i velikim poduzećima) koji planiraju ulagati u projekte zelene tranzicije,
  • Poduzetničkim potpornim institucijama,
  • Konzultantima,
  • I drugim zainteresiranim pojedincima i organizacijama.

Cilj ovog webinara je da na jednom mjestu prikaže sve relevantne informacije kada je zelena tranzicija u Republici Hrvatskoj u pitanju s posebnim naglaskom na:

  • Pregled svih dostupnih izvora financiranja zelenih projekata poduzetnika (uključujući industriju) iz fondova EU-a (EU, nacionalni i drugi izvori),
  • Informacije o tome kakve je projekte moguće financirati, kakve je tipove potpora moguće očekivati i kako zbrajati/kombinirati potpore,
  • Pregled načela zaštite okoliša („do no significant harm“) koja će biti u primjeni i koja će projekti morati zadovoljiti,
  • Primjere ulaganja koja je moguće provesti u narednom razdoblju,
  • Radnje koje je potrebno poduzeti u pripremi projekata i ključne faktore o kojima treba voditi računa u tom procesu,
  • Pozivi koje je moguće očekivati tijekom perioda od jedne godine.

PREDAVAČI:

Ariana Vela, vodeća stručnjakinja za fondove EU-a i javnu nabavu u Hrvatskoj i regiji. Njezino 19-godišnje iskustvo, odlično poznavanje pravnog, institucionalnog i financijskog okvira u kojem nastaju projekti neprocjenjiv je kapital koji osigurava da radi po najvišim standardima struke. Projektni portfelj tvrtke kojoj je na čelu, vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja.

Bruno Grubešić, magistar znanosti iz područja upravljanja projektima (MSc in Project Management) s preko 13 godina radnog iskustva u području razvoja poduzetništva. Sudjelovao je u izradi poduzetničkih programa u RH od 2009 do danas. Pripremao je i sudjelovao u provedbi programa i projekata vrijednih više od 300 ml. EUR u sklopu europskih izvora financiranja namijenjenih istraživanju, razvoju i inovacijama. Međunarodnu izobrazbu iz područja upravljanja projektima primijenio je u praksi kao sudionik velikog broja povjerenstava, odbora za vrednovanje projekata, radnih skupina, upravljačkih skupina strateških projekata, kao i međunarodnih radnih skupina.

Ana-Maria Parisot, magistra prava te certificirana stručnjakinja za javnu nabavu sukladno važećem zakonskom okviru. Iskustvo i znanje stekla je kroz višegodišnji rad na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, kao i kroz rad na pravnim poslovima i poslovima javne nabave. Navedeno se iskustvo proteže po raznim tematskim područjima, od kojih se posebno ističu područja zdravstva, energetske učinkovitosti, turizma, kulturne baštine i poticanja konkurentnosti MSP-ova.

Više informacija o webinaru Zelena tranzicija poduzetnika možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Ako ste zainteresirani za prijavu na webinar pozivamo Vas da ispunite PRIJAVNICUa Program možete preuzeti OVDJE.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice