#Vijesti-eu

VOĆE I POVRĆE ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

23

Kolovoz

Objavljeno

Dana 23. kolovoza 2018. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je:

– Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Školskoj shemi s rokom do 25. rujna 2018. godine

– Javni poziv za iskaz dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemi koji ostaje otvoren tijekom cijele školske godine 2018./2019.

Radi povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, Republika Hrvatska provodi Školsku shemu odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu. Školska shema objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama.

Školska shema u školskoj godini 2018./2019. provodi se na području čitave Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2018. do 31. srpnja 2019. godine, sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (NN 69/2018). U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Za razliku od prošle školske godine, kada su podnositelji zahtjeva bile škole, u ovogodišnjoj Školskoj shemi to su osnivači školskih ustanova. Na listi prihvatljivih proizvoda u okviru Školske sheme su: marelice, trešnje, breskve, nektarine, šljive, jabuke, kruške, dunje, bobičasto voće agrumi, mrkva, repe, cikla, crni korijen, celer, rotkve i ostalo jestivo korijenje, rajčica, mlijeko za piće i verzije bez laktoze, običan jogurt, fermentirani ili zakiseljeni mliječni proizvodi bez dodanog šećera, arome, voća, oraha ili kakaoa.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice