#Vijesti-eu

Vlak Connecting Europe Express uskoro stiže u Zagreb

6

Rujan

Objavljeno

Povodom obilježavanja Europske godine željeznice 2021. s lisabonskog kolodvora je 2. rujna krenuo poseban vlak pod nazivom Connecting Europe Express. Tijekom svog putovanja koje će završiti 7. listopada u Parizu, vlak će posjetiti više od 100 mjesta i gradova, između ostalog i Zagreb.

Connecting Europe Express, zbog različitih širina kolosijeka na europskim prugama, čini zapravo tri vlaka – iberijski, standardni i baltički vlak koji će se putem izmjenjivati. Time se nastoji upozoriti na neusklađenost među dijelovima europske željeznice, ali i istaknuti odlična suradnja željezničkih prijevoznika i upravitelja infrastrukture. U gradovima i mjestima gdje će se Connecting Europe Express zaustavljati organizirat će se različita događanja poput konferencija i rasprava o infrastrukturnoj politici EU-a i ulozi transeuropske prometne mreže (TEN-T) koje će se održavati u vlaku, dok će se na internetu moći pratiti prijenos.

Connecting Europe Express stiže u Zagreb, odnosno na zagrebački kolodvor 11. rujna u 18:56 sati, a svoje putovanje prema Beogradu nastavlja 12. rujna u 11:20 sati. U Zagrebu će vlak dočekati predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavnici Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba, te predstavnici HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza koji će održati govore i predati prigodne poklone, a nastupat će i nacionalni profesionalni folklorni ansambl LADO.

Više informacija i vozni red možete pronaći na: https://www.connectingeuropeexpress.eu/

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice