#Vijesti-eu

VIŠE MOGUĆNOSTI ZA MLADE U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU KROZ NOVI ERASMUS+

22

Veljača

Objavljeno

Odbor Europskog parlamenta za kulturu i obrazovanje je ovaj tjedan odobrilo nacrt nove generacije programa Unije Erasmus+ uz preporuku konkretnih mjera za uklanjanje svih ekonomskih, socijalnih i kulturnih prepreka za sudjelovanje mladih u aktivnostima programa. Također, zastupnici Europskog parlamenta zatražili su od Europske komisije te nacionalnih agencije koje sudjeluju u provedbi programa Erasmus+ da razviju nacionalne strategije koje bi doprinijele uključivosti programa.

Nova pojednostavljena pravila programa bi također omogućila organizacijama s malo iskustva ili s niskom razinom operativnih kapaciteta da prijavljuju svoje aktivnosti čime se program želi više usmjeriti na manje lokalne zajednice i njihov razvoj kao i na mlade u nepovoljnom položaju. Zastupnici također predlažu sinergijske kombinacije drugih izvora financiranja i samog programa Erasmus+.

Kada pri tom uzmemo u obzir da u novu financijsku perspektivu program Erasmus+ kreće s trostruko većom alokacijom nego što je u trenutnoj perspektivi, možemo očekivati puno od ovog najpopularnijeg programa Unije.

Izvor: Europski parlament

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice