#Vijesti-eu

VAŽNE IZMJENE U POZIVU “REVITALIZACIJA BROWNFIELD LOKACIJA” U POSLJEDNJI TRENUTAK

4

Listopad

Objavljeno

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je jučer, 3. listopada 2018. godine, donijelo važnu i neuobičajenu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Revitalizacija brownfield lokacija” i to u posljednji trenutak, s obzirom da je početak zaprimanja projektnih prijedlog bio zakazan za 00:00 sati na današnji dan, 4. listopada 2018. godine.

Naime, Ministarstvo je kao upravljačko tijelo donijelo odluku o promjeni modaliteta poziva iz trajnog u privremeni poziv. To znači da se projektni prijedlozi neće obrađivati i ocjenjivati prema redoslijedu zaprimanja, a također se niti Ugovori za dodjelu bespovratnih sredstava neće potpisivati na taj način. Umjesto toga, u modalitetu privremenog poziva, projektne prijave će se procjenjivati isključivo temeljem kvalitativnih aspekata.

Zbog toga je i promijenjen krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga, koji je za trajni poziv trebao biti sve do 31. prosinca 2019. godine. Sada je novi krajnji rok 28. prosinca 2018. godine. Ova odluka, iako donesena u posljednji trenutak prije otvaranja poziva, pokazuje spremnost nadležnih tijela da napuste metodu dodjele sredstava najbržem prijavitelju te da se namjesto toga proces evaluacije i dodjele sredstava sve više okreće prema kvaliteti projektne prijave.

Podsjetimo, svrha Poziva jest obnova brownfield lokacija (bivša vojna, industrijska ili druga područja) na području Urbane aglomeracije Zagreb, odnosno, obnova područja, zemljišta, nekretnine ili građevine koje su neadekvatno korištene, zapuštene ili napuštene, a mogu bili zagađene i/ili onečišćene, pri čemu iste predstavljaju vrijedan prostorni resurs unutar područja Urbane aglomeracije Zagreb koji se može prenamijeniti i urediti za potrebe stanovništva ili ekonomske isplative investicije.

Više informacija o Pozivu možete pronaći ovdje.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice