#Vijesti-eu

Važna obavijest za poljoprivrednike!

22

Svibanj

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 21. svibnja 2018.g. objavila da je produžen rok za podnošenje zahtjeva za potporu u okviru Mjere 14 – Dobrobit životinja i to do 1. lipnja 2018.g.

Zahtjev za ovu mjeru može se podnijeti i do 26. lipnja 2018., ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja. Više informacija možete pronaći na stranicama Agencije.

Mjera 14 uključuje primjenu visokih standarda dobrobiti životinja koji prelaze važeće zakonske propise. S ciljem poboljšanja uvjeta držanja i uzgoja u intenzivnim stočarskim sustavima, zadnjim izmjenama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. uvrštena je mjera 14, čija je provedba započela u svibnju 2018. godine.

Sljedeća područja uključuju primjenu visokih standarda dobrobiti životinja:
– osiguranje vode, hrane i brige o životinjama u skladu s njihovim prirodnim potrebama
– osiguranje uvjeta držanja na način da imaju dovoljno prostora, odgovarajuću stelju, prirodno osvjetljenje
– pristup na otvoreno
– prakse koje izbjegavaju sakaćenje i/ili kastraciju životinja, a ukoliko je to zaista neophodno upotrebu anestetika, analgetika te protuupalnih lijekova ili imuno kastraciju.

S obzirom na to da se radi o vrlo zahtjevnoj mjeri, korisnici su obvezni završiti izobrazbu iz područja dobrobiti životinja u trajanju od minimalno 4 sata u godini.

Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice