#Vijesti-eu

USKORO OTVARANJE POZIVA POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U PROIZVODNIM INDUSTRIJAMA

13

Kolovoz

Objavljeno

U vrlo skorom roku očekuje se otvaranje poziva “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama”.

U slučaju da želite provjeriti možete li svoju projektnu ideju prijaviti na ovaj Poziv, kliknite na sljedeću poveznicu “PROVJERA PRIHVATLJIVOSTI” te ispunite upitnik. Po zaprimanju ispunjenog upitnika, konzultanti iz poduzeća AVELANT d.o.o. izvršit će analizu te Vas obavijestiti o mogućnosti prijave dostavom pisanog izvještaja putem e-pošte. Naši konzultanti će potom biti na raspolaganju za dogovor oko daljnjih modela i uvjeta suradnje ili za Vaše dodatne upite.

O POZIVU

Predmet poziva: Poduprijeti ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine proizvoda korištenjem manje količine isporučene energije te smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uvođenjem sustava za korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Svrha poziva: Poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije 3 od minimalno 20% u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe projekta.

Prihvatljivi prijavitelji: Prijavitelj u sklopu ovog Poziva mogu biti mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća 13   registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti objavljenoj u Odluci o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007 – NKD 2007 (NN 58/07, 72/07), osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda.

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: Operativni program “Konkurentnost i kohezija”

Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 266.000.000,00 HRK

Najniži iznos bespovratnih sredstava: 200.000,00 HRK

Najviši iznos bespovratnih sredstava: 20.000.000,00 HRK

Intenzitet potpore: od 45% do 85%

Prihvatljive kategorije aktivnosti / troškova:

  • Aktivnosti pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije
  • Energetska obnova: Podaktivnost 1: Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u proizvodnim pogonima
  • Energetska obnova: Podaktivnost 2: Energetska obnova zgrada
  • Aktivnosti upravljanja projektom i administracije te aktivnosti informiranja i vidljivosti

Obratite nam se s povjerenjem na info@avelant.hr ili 01 5534 878 ako ste zainteresirani za prijavu projekata na predmetni Poziv.  Naš konzorcij pruža Vam uslugu po modelu “ključ u ruke”.

Veselimo se našoj zajedničkoj suradnji!

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice