#Vijesti-eu

Umjetna podjela nabave i njezine posljedice

14

Prosinac

Objavljeno

Nakon potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava korisnik je dužan u roku od 10 dana od potpisivanja Ugovora poslati u PT 2 Plan nabave projekta. U Planu nabave upisuju se sve nabave (robe, radovi i usluge) koje su planirane za potrebe provedbe projekta. Zakonom o javnoj nabavi (NN 120/2016) člankom 16. st. 2. i 3. propisano je da se način izračunavanja procijenjene vrijednosti nabave ne smije koristiti s namjerom izbjegavanja primjene ovoga Zakona ili odredaba ovoga Zakona koje se primjenjuju na nabavu male, odnosno velike vrijednosti te da se nabava ne smije dijeliti s namjerom izbjegavanja primjene ovoga Zakona ili odredaba ovoga Zakona koje se primjenjuju na nabavu male, odnosno velike vrijednosti.

Sami korisnici koji nisu obveznici Zakona o javnoj nabavi (NN 120/2016) i nemaju iskustva u provođenju EU projekata, vrlo često žele nabave koje su potrebne za projekt provesti što brže i sa što manje procedura izbjegavajući propise koje reguliraju provođenje nabave za nebveznike zakona o javnoj nabavi (NOJN).

Umjetna podjela nabave je postupanje korisnika kada u Planu nabave namjerno izdvoji stavke proračuna koje su srodne po svojim karakteristikama u više manjih nabava i izbjegne objedinjavanje istih kako bi izbjegao provođenje postupka višeg stupnja transparentnosti. Kako bi izbjegao umjetnu podjelu nabave preporučuje se da korisnik kod izrade Plana provjeri može li jedan gospodarski subjekt na tržištu ponuditi više predmeta koji se planiraju nabaviti u sklopu projekta. U slučaju da jedan gospodarski subjekt zaista može ponuditi više planiranih predmeta nabave, to ukazuje na to da je potrebno navedene predmete objediniti u jedan postupak i to obično tako da ih se podijeli u grupe.

Ukoliko korisnik ne postupi na opisani način, te provede nabave u postuku sa manjim stupnjem transparentnosti u odnosu na koji bi bila provedena da su se nabave grupirale, PT 2 će prilikom ex-post kontrole za navedena nabave izreći financijsku korekciju.

Financijska korekcija na nabavu koja nije provedena u okviru odgovarajućeg postupka iznosi 100% ugovorenog iznosa, stoga korisnici moraju biti jako oprezni prilikom izrade Plana nabave i provedbe postupaka nabave.

Neznanje i želja za što bržom provedbom aktivnosti na projektu može dovesti do neželjenih posljedica po samog korisnika, stoga se vođenje projekta kao i provođenje svih nabava unutar projekta preporuča povjeriti stručnjacima koji imaju iskustva s navedenim postupcima, kako bi se izbjegle financijske korekcije i ostavario puni iznos sufinanciranja projekta što je svakom korisniku EU sredstava i cilj.

Autor: Hrvoje Karažija, konzultant poduzeća AVELANT d.o.o.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice