#Vijesti-eu

U okviru programa Obzor Europa otvoreni javni pozivi za kulturu

25

Siječanj

Objavljeno

U okviru programa Obzor Europa otvoreni su novi javni pozivi za prijavu projektnih prijedloga unutra Klastera 2- kultura, kreativnost i uključivo društvo, vrijednosti 93 milijuna eura.

Glavni ciljevi tog klastera su doprinos zelenoj i digitalnoj tranziciji u kontekstu oporavka od pandemije bolesti COVID-19, ali i potpora temama kao što su demokracija, upravljanje, kulturna baština, društvena i gospodarska tranzicija.

Većina poziva usmjerena je na pitanja kulturnog ekosustava, posebice kulturnu baštinu i kulturnu industriju. Jedan od poziva posvećen je i prošle godine pokrenutom programu Novi europski Bauhaus, odnosno oblikovanju zelenijeg, ljepšeg i pravednijeg načina života u kreativnim i uključivim društvima putem arhitekture, dizajna i umjetnosti.

Pozivi su podijeljeni u tri područja:

  • Reshaping democracies (demokracija, mediji, umjetna inteligencija)
  • A sustainable future for Europe (diskriminacija i ravnopravnost, društvene pojave i procesi, migracije i mobilnost, dobrobit i održivi razvoj)
  • Research and innovation on cultural heritage and cultural and creative industries (kulturna baština, održiv glazbeni ekosustav, očuvanje jezika, klimatske promjene, videoigre, konkurentnost filmske industrije, Novi europski Bauhaus).

Pozivi vrijedni 93 milijuna eura obuhvaćaju ukupno 29 tema, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 20. travnja 2022. u 17 sati.

Više informacija te kontakti nacionalnih koordinatora dostupni su na nacionalnim stranicama programa Obzor Europa.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice