#Vijesti-eu

TREĆI POZIV INICIJATIVE WiFi4EU!

19

Rujan

Objavljeno

Europska komisija objavit će danas, 19. rujna 2019. u 13:00 po srednjoeuropskom vremenu, treći poziv inicijative WiFi4EU. Prijavom na poziv, općine Europske Unije koje se nalaze na popisu prihvatljivih prijavitelja, mogu si osigurati vaučere za uspostavu besplatnih wi-fi mreža na javnim otvorenim i zatvorenim prostorima. Osim država EU na popisu subjekata koji se mogu prijaviti na poziv nalaze se i općine Norveške i Islanda. Vrijednost jednog vaučera iznosi 15.000 EUR, a dodijelit će ih se ukupno 1780.

Popis subjekata koji su prihvatljivi za dodjelu vaučera nalazi se na poveznici: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/list-eligible-entities-wifi4eus-first-call (HR).

Prvi korak u prijavi je registracija na portalu inicijative. Registracija se vrši na bilo kojem jeziku Europske Unije, a nakon registracije moguća je prijava i podnošenje zahtjeva uz dostavu popratnih dokumenata.

Prijave traju do 20. rujna 2019. u 17:00 po srednjoeuropskom vremenu, a vaučeri će se dijeliti prema redoslijedu podnošenja na temelju datuma i vremena podnošenja zahtjeva uz poštivanje ravnomjerne zemljopisne zastupljenosti. Ukupno će se dodijeliti najmanje 15 vaučera po državi.

Ovo je treći od četiri planirana poziva inicijative WiFi4EU. U prva dva poziva općine Republike Hrvatske kumulativno su osigurale 384 vaučera u ukupnoj vrijednosti od 5.760.000 EUR.

Četvrti će poziv biti objavljen i proveden do kraja 2020.

Informicije su dostupne na: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-pitanja-i-odgovori

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice