#Vijesti-eu

SUDJELUJTE U ANKETI O UČINKOVITOSTI POTPORA ESF-A U PODRUČJU OBRAZOVANJA!

16

Prosinac

Objavljeno

Na stranicama Europskog socijalnog fonda objavljen je poziv za ocjenjivanje financijskih potpora u području obrazovanja za razdoblje od 2014. do 2018. godine.

Uloga Europskog socijalnog fonda je, između ostalog, poticati obrazovanje, a ciljevi prioriteta iz područja obrazovanja usmjereni su na unapređenje kvalitete cjelokupnoga sustava odgoja i obrazovanja i znanosti, kao i poboljšanje njegove učinkovitosti te usklađenosti s potrebama na tržištu rada. Stopa sufinanciranja takvih projekata je do 100% ukupne vrijednosti projekta.

Svrha predmetnog Poziva jest prikupiti informacije kako bi se procijenio učinak potpora u obrazovanju i osposobljavanju te procijeniti gdje je najveća potreba za podrškom kako bi se na to mogli usmjeriti u budućnosti. Za pristup anketi potrebno je imati ECAS račun. Upute za izradu se nalaze ovdje. 

Mogu sudjelovati svi građani i organizacije ali se stavlja naglasak na:

  • građane koji su u riziku od siromaštva i diskriminacije
  • tijela uključenih u upravljanje programima ESF-a (nadležna tijela, članovi odbora za praćenje)
  • organizacije uključene u ESF kao Korisnici ili projektni partneri (javna tijela, organizacije civilnog društva, jedinice lokalne/regionalne samouprave)
  • organizacije ili građani s iskustvom ili posebnim interesom u području obrazovanja i osposobljavanja.

Ankete na hrvatskom jeziku dostupne su na: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-6620755/public-consultation_hr 

Izvor: http://www.esf.hr/

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice