#Vijesti-eu

ŠTO ĆE SE DOGAĐATI U EU PARLAMENTU OVOGA TJEDNA?

19

Studeni

Objavljeno

EU parlamentarci će ovaj tjedan raspravljati o nizu važnih pitanja za svakodnevni život građana Europske uniju. U četvrtak je na rasporedu glasanje o sustavima socijalne sigurnosti čime bi se trebala postići bolja koordinacija socijalnih davanja za ugrožene u cijeloj Europi. Nova regulacija pokriva nezaposlene, dječje doplatke i obiteljske naknade, kao i ostale naknade za socijalno ugrožene.

S ciljem obilježavanja 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, Europski parlament će ugostiti događaj “Tjedan ljudskih prava” u svojim prostorima od 19. do 23. studenoga, što će uključiti i veliku konferenciju na temu integracije ljudskih prava u poslovnom okružju, kao i u održivom razvoju i u odnosima prema zemljama izvan Europske unije.

Parlamentarci će sljedeći tjedan raspravljati i o zajedničkim standardima zaštite “zviždača”. Raspravljat će se i o standardima ograničenja prisutnosti kancerogenih kemikalija na radnim mjestima, što bi se prije svega trebalo pozitivno odraziti na radne uvjete i na zdravlje radnika u laboratorijima, u građevinarstvu i u tekstilnoj industriji.

Uoči izbora za Europski parlament, ova se institucija trudi pokazati da se u njoj donose odluke važne za svakodnevni život građana Europske unije. Europski je parlament tako pokrenuo i mrežnu stranicu “Što Europa čini za mene” na kojoj možete vidjeti do kojih sve segmenata svakodnevnice sežu upravo one odluke koje se donose u Europskom parlamentu.

Izvor: Europski parlament

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice