#Vijesti-eu

SREDSTVA ZA INOVACIJE NOVOOSNOVANIH PODUZEĆA!

15

Prosinac

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 14. prosinca 2018. godine objavilo poziv na dostavu projektnih prijedloga Inovacije novoosnovanih MSP-ova – Faza II. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici koji su osnovani najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektnog prijedloga. Poziv se ne odnosi na postojeća poduzeća koja će se zatvoriti i ponovno otvoriti.

Svrha poziva jest poticati inovativnost novoosnovanih MSP-ova za uvođenje inovacija koje rezultiraju proizvodom/uslugom koja je novost na tržištu. Nova poduzeća se ovim pozivom potiču na uspješno lansiranje proizvoda i usluga s potencijalom rasta i izvoza s naglaskom na radikalne inovacije i znatno poboljšanje u komercijalizaciji proizvoda i usluga.

Ukupna alokacija poziva jest 150 milijuna kuna, a novoosnovana poduzeća mogu dobiti potporu od 150.000,00 kuna do 1.400.000,00 kuna. Projektne prijave počet će se zaprimati 15. veljače 2019. godine, a s obzirom da je se poziv provodi kao otvoreni postupak u trajnom modalitetu, projektne će se prijave zaprimati sve do 29. lipnja 2020. godine ili do iskorištenja alokacije.

Više o pozivu, prihvatljivim aktivnostima i troškovima, možete saznati u našoj bazi, na ovoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice