#Vijesti-eu

SLUŽBENO ZAVRŠENA PROVEDBA PROJEKTA – IZGRADNJA MOSTA KOPNO – OTOK ČIOVO U TROGIRU SA SPOJNIM CESTAMA 2. PROJEKTNA FAZA

4

Kolovoz

Objavljeno

Službeno je završila provedba projekta “Izgradnja mosta kopno – Otok Čiovo u Trogiru sa spojnim cestama – 2. projektna faza” referentnog broja KK.07.1.1.05.0001.

Cilj druge projektne faze bila je izgradnja mosta kopno-Otok Čiovo sa pristupnim cestama, a koja je dovela do ubrzanja prometnih tokova, smanjenja zagušenosti i uklanjanja uskog grla, smanjenja štetnih emisija i povećane atraktivnosti regije u turističkom smislu. Provedba projekta trajala je 64 mjeseca, odnosno od 1. ožujka 2015. godine do 31. lipnja 2020. godine. Ukupna vrijednost druge faze projekta bila je 137.084.613,68 kn, a od čega su prihvatljivi troškovi iznosili 117.719.199,21 kn. Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Predmetni projekt provodio se kroz dva programska razdoblja: 2007. – 2013. i 2014. – 2020., a most je svečano otvoren 17. srpnja 2018. godine. Do danas je trajala administrativna i financijska provedba projekta. Most je dugačak 278 metara, širok 13,5 metara, a visok 6 metara. Projektom se omogućuje integracija s drugim projektima koji se provode ili će se provoditi na predmetnom području, a to se posebno odnosi na projekt uređenja šetnice i obale grada Trogira jer je ispod mosta integriran prolaz za predmetnu šetnicu te je osiguran pristup sa šetnice na most. Ujedno je integriran s projektima uvođenja i obnove mreže odvodnje koju provodi lokalno komunalno poduzeće. Projekt se provodio u Splitsko-dalmatinskoj županiji na području grada Trogira.

Nositelj projekta su Hrvatske ceste društvo s ograničenom odgovornošću, za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta, a projekt je proveden u suradnji s Posredničkim tijelom razine 1 Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Posredničkim tijelom razine 2 Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije – SAFU.

Tvrtka AVELANT društvo s ograničenom odgovornošću za poslovno i strateško savjetovanje sudjelovala je u pripremi i provedbi faze 1., u postupku faziranja projekta, pripremi i prijavi projekta faze 2., kao i cjelokupnoj provedbi druge faze ovog važnog infrastrukturnog projekta.

Slika je vlasništvo Hrvatskih cesta d.o.o.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice