#Turizam

Sklopljeni sporazumi između Hamag-Bicro-a i Zagrebačke banke za pomoć poduzetnicima u turizmu i sportu pogođeni Covid19 krizom

27

Svibanj

Objavljeno

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Zagrebačka banka 25. svibnja potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji za provedbu Programa dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta u aktualnoj pandemiji bolesti COVID-19.

Navedenim Sporazumom omogućiti će se mikro, malim i srednjim poduzetnicima u Zagrebačkoj banci da lakše dođu do novih kredita . Cilj takvog Ugovora je pružanje podrške da se očuvaju radna mjesta te sve teškoće u poslovanju za vrijeme krize budu ublažene kako bi se stekao preduvjet za što brži oporavak nakon krize. Poduzetnicima će biti dodijeljena državna jamstva koja će pokrivati 100 posto glavnice kredita za financiranje likvidnosti od jedne do šest godina.

Poduzetnici koji su pogođeni manjkom likvidnosti i gubicima u svom poslovanju ili im je aktivnost smanjena uzrokovanim gospodarskim posljedicama nastalima kao uzrok Covida-19 ostvariti će pravo na potporu. Program se najviše odnosi na sektor turizma, sporta i ostalih uslužnih djelatnosti poput hotela, odmarališta, kampova i ostalih smještajnih objekata te restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane i pića. Potpora neće zaobići putničke agencije, turoperatere, sportske objekte, fitness centre, zabavne i tematske parkove te rekreacijske djelatnosti.

Sporazum  je nastavak uspješne i dugogodišnje suradnje između HAMAG-BICRO-a i Zagrebačke banke te se uskoro očekuje potpisivanje sporazuma sa drugim bankama  (Addiko bank, Agram banka, Banka Kovanica, Hrvatska poštanska banka, Istarska kreditna banka, Kentbank, Partner banka, Podravska banka, Raiffeisenbank Austria, Sberbank i Slatinska banka) kojima je Sporazum poslan. Obavijesti vezane uz potpisivanje ugovora sa bankama biti će objavljene na službenim stranicama Hamag-Bicro-a.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice