#Vijesti-eu

RAZVOJ PODUZETNIŠTVA NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA

23

Kolovoz

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program “Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina” za 2018. godinu.

Poziv je namijenjen gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Ciljevi ovog Poziva su rast i razvoj poduzetništva, tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti te uravnotežen regionalni razvoj. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 7.500.000,00 kuna.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti jest 50 tisuća kuna, a najviši 200 tisuća kuna. Namjena tih sredstava mogu biti ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje, ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga, prilagodba, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora, marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta, edukacija i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Prijava se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte sve od 27. kolovoza 2018. godine.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice