#Vijesti-eu

RASPISAN NATJEČAJ “MLADI: SNAGA ZAJEDNICE” ZA OSNAŽIVANJE INICIJATIVA MLADIH

10

Svibanj

Objavljeno

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj uz potporu Veleposlanstva SAD-a 6. svibnja 2019. raspisala je natječaj “Mladi: snaga zajednice”. Svrha natječaja je kroz dodjelu bespovratnih sredstava inovativnim inicijativama, povećati sudjelovanje mladih u procesima lokalnog razvoja u 5 lokalnih zajednica – Zadar, Rijeka, Jastrebarsko, Postira i Đakovo.

Glavni ciljevi natječaja su: osnaživanje mladih kao važnih aktera pozitivnih promjena u zajednici, rješavanje specifičnih problema u lokalnoj zajednici, poboljšanje kvalitete življenja u lokalnoj zajednici, razvijanje međusobnih odnosa za korištenje lokalnih resursa i učinkovit zajednički rad, suradnja i podrška grada inovativnim inicijativama mladih i omogućiti mladima stjecanje znanja i vještina za društveno poduzetništvo.

Prihvatljivi prijavitelji su neformalne skupine mladih  od 18 do 30 godina starosti, zatim osobe koje imaju ideje za poboljšanje uvjeta života mladih u zajednici, mladi koji su aktivni u zajednici te mladi koji nisu članovi upravljačkih struktura organizacija profitnog ili neprofitnog sektora i/ili političkih stranki te članovi Savjeta mladih ili zaposlenici u Poglavarstvu grada/općine ili gradskih/općinskih institucija.

Prihvatljive su inicijative koje kroz svoje aktivnosti i programe za razvoj zajednice potiču razvoj aktivnog građanstva  i društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te time omogućuju međusektorsku suradnju i održivi razvoj zajednice.

Trajanje projekata odobrenih inicijativa je od 1. srpnja 2019. do 30. studenog 2019.

Maksimalna financijska podrška u okviru ovog Natječaja iznosi 20.000,00 HRK, a za financiranje će biti odobreno 10 projekata. Rok za prijavu je do 2. lipnja 2019. godine.

Za više informacija o uvjetima prijave, detaljima Poziva i potrebnoj dokumentaciji u slijedećim danima pratite našu stranicu i rubriku Natječaji.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice