#Vijesti-eu

PROGRAM RAZVOJA CIKLOTURIZMA NA KONTINENTU U 2019. GODINI

19

Veljača

Objavljeno

Ministarstvo turizma raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini. Opći cilj poziva jest podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija.

Za dodjelu potpora kao predlagatelji projekta mogu se prijaviti sljedeće županije: Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Ličko-senjska, Međimurska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija.

Za potrebe ovog poziva iz državnog proračuna osigurano je 5 milijuna kuna, uz minimalni iznos potpore od 100 tisuća kuna, te maksimalni iznos od 500 tisuća kuna. Zahtjevi se zaprimaju do 13. ožujka 2019. godine, a sredstva treba iskoristiti namjenski i u roku do 30. studenoga 2019. godine.

Prihvatljivi su troškovi izrada prometnih elaborata u svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih ruta, izrada/postavljanje signalizacije/info ploča duž cikloturističkih ruta, uređenje/opremanje cikloturističkih ruta i postavljanje servisnih stanica za popravak bicikala duž cikloturističkih ruta, izrada standarda za “bed&bike” smještajne objekte, postavljanje brojača biciklističkog kretanja/prometa na graničnim prijelazima, uređenje cikloturističkih odmorišta/vidikovca na cikloturističkim rutama…

Više informacija o pozivu možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: Ministarstvo turizma

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice