#Vijesti-eu

Prihvati izazov i postani stručni suradnik Europske komisije

9

Travanj

Objavljeno

Svake godine gotovo 20 000 stručnjaka sudjeluje evaluaciji prijedloga i projekata u sklopu  programa Horizon 2020, a koji se odnose inovativne projekte iz područja znanosti i ekonomije. Europska komisija u potrazi je za znanstvenicima iz svih područja, stručnjacima iz privatnog i javnog sektora, poduzetnicima i inovatorima koji će sudjelovati u ocjenjivanju prijava za bespovratna sredstva, projekate i natječaje te davati mišljenja i savjete u određenim slučajevima i biti podrška u provedbi istih. Upravo postojanjem takvih interdisciplinarnih međunarodnih timova uveća se vrijednost i važnost  svake članice EU jer članovi predstavljaju svoje zemlje ali svojim djelovanje pridonose stvaranju nove generacije znanstvenika u svrhu razvoj i napretka ne samo vlastite zemlje već i cijele EU.

Glavne zadaće stručnjake su:

  • Procjena prijedloga, prijava za nagradu i ponuda
  • Praćenje aktivnosti, ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava, ugovori o javnoj nabavi

Osim što svojom stručnošću sudjeluju u razvoju i povezivanju znanosti, ekonomije i tehnologe još  jedan od vrijednosti ovakvoga timskom rada svakako je povezivanje te razmjena mišljenja stručnjaka iz cijelog svijeta, a ne samo EU.

Ukoliko smatrate da ste spremni prihvatit izazov i sudjelovati u ovakvih projektima bez obzira na spol, dob i radno iskustvo. Pozivamo Vas da se prijavite i postanete i vi dio međunarodnog tima stručnjaka Europske komisije.

Detaljne informacije dostupne su na: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice