#Vijesti-eu

Predsjednik Parlamenta David Sassoli: EU I ponovno pokretanje gospodarstva

30

Ožujak

Objavljeno

Čelnici Europskog parlamenta održali su 26. ožujka videokonferenciju na temu suzbijanja koronavirusa. Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli na tom sastanku je istaknuo da, iako je sada fokus na mjerama zaštite od virusa i očuvanja zdravlja, trebalo bi planirati kako ponovno pokrenuti i očuvati europsko gospodarstvo kako bi se izbjegla moguća financijska kriza.

„Već znamo da će Covid-19 izazvati neviđeni zastoj europskog gospodarstva, u vrijeme kada je ono već pogođeno sporijim rastom i preniskom inflacijom. Ne smijemo dozvoliti da se ozbiljna zdravstvena kriza kojoj svjedočimo razvije u financijsku, gospodarsku, socijalnu i političku krizu” izjavio je Sassoli.

Iako je Europska komisija već predložila paket mjera, trebalo bi povećati kapital Europskoj investicijskoj banci kako bi joj se pomoglo u podršci malom i srednjem poduzetništvu, smatra Sassoli.

“Nitko se ne smije povući. Svi moraju predano štititi naše države. Ova kriza će ili otkriti našu pravu sposobnost za izgradnju budućnosti Europe ili značiti propast europskog projekta”, te “Moramo dokazati našim građanima da je Europska unija odgovor na ovo izvanredno stanje i krizu koja slijedi” rekao je predsjednik.

“Parlament ostaje otvoren i nadamo se da ćemo uskoro imati mjere o kojima trebamo glasati. Stanje je ozbiljno i Parlament neće stajati sa strane i promatrati” izjavio je za kraj predsjednik  Sassoli.

 

Izvor: Europski parlament 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice