#Vijesti-eu

BESPLATAN WEBINAR ZA POZIV NA DODJELU BESPOVRATNIH POTPORA ZA DIGITALIZACIJU

9

Svibanj

Objavljeno

AVELANT d.o.o. u srijedu, 25. svibnja 2022. godine, u 10:00 sati organizira besplatan WEBINAR o mogućnostima koje pruža novi Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za digitalizaciju MSP-ova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Na webinaru će biti predstavljen najavljeni Poziv za dodjelu bespovratnih potpora za digitalizaciju, koji prijaviteljima stavlja na raspolaganje bespovratna sredstva kojima mogu sufinancirati:

  • uvođenje novog načina poslovanja poduzeća 
  • vidljivo poboljšanje u pogledu novih proizvodnih sposobnosti ili mogućnosti isporuke ili poslovnih praksi. Projekt mora uključivati određenu razinu inovacija i rizika i ne smije biti usredotočen na rutinske operativne promjene ili prilagodbe poslovanja zbog promjena propisa
  • značajnu automatizaciju postojećih ručnih sustava proizvodnje ili isporuke radi potrebe skaliranja.

Prihvatljivi prijavitelji: mikro, mala i srednje velika poduzeća.

Indikativna alokacija iznosi 206 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi uključuju opremu, softver, edukaciju zaposlenika, troškove plaća za razdoblje u kojima zaposlenici rade na projektu i troškove vanjskih davatelja usluga i dodatne režijske troškove i ostale izdatke poslovanja.

U sklopu webinara odgovorit će se na najvažnija pitanja o Pozivu:

  • Tko se može prijaviti na Poziv?
  • Koje se aktivnosti mogu financirati ovim Pozivom?
  • Kako uspješno pripremiti projektnu prijavu?

Predviđeno trajanje webinara je 120 minuta, odnosno od 10:00 do 12:00 sati.

PREDAVAČI:

Ariana Vela, vodeća stručnjakinja za fondove EU-a i javnu nabavu u Hrvatskoj i regiji. Njezino 19-godišnje iskustvo, odlično poznavanje pravnog, institucionalnog i financijskog okvira u kojem nastaju projekti neprocjenjiv je kapital koji osigurava da radi po najvišim standardima struke. Projektni portfelj tvrtke kojoj je na čelu, vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja.

Bruno Grubešić, magistar znanosti iz područja upravljanja projektima (MSc in Project Management) s preko 13 godina radnog iskustva u području razvoja poduzetništva. Sudjelovao je u izradi poduzetničkih programa u RH od 2009 do danas. Pripremao je i sudjelovao u provedbi programa i projekata vrijednih više od 300 ml. EUR u sklopu europskih izvora financiranja namijenjenih istraživanju, razvoju i inovacijama. Međunarodnu izobrazbu iz područja upravljanja projektima primijenio je u praksi kao sudionik velikog broja povjerenstava, odbora za vrednovanje projekata, radnih skupina, upravljačkih skupina strateških projekata, kao i međunarodnih radnih skupina.

Ana-Maria Parisot, magistra prava te certificirana stručnjakinja za javnu nabavu sukladno važećem zakonskom okviru. Iskustvo i znanje stekla je kroz višegodišnji rad na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, kao i kroz rad na pravnim poslovima i poslovima javne nabave. Navedeno se iskustvo proteže po raznim tematskim područjima, od kojih se posebno ističu područja zdravstva, energetske učinkovitosti, turizma, kulturne baštine i poticanja konkurentnosti MSP-ova.

Pozivamo vas da nam se pridružite i saznate sve informacije o ovom Pozivu i mogućnostima koje otvara.

Ako ste zainteresirani za prijavu na webinar pozivamo Vas da se prijavite putem POVEZNICE.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice