#Natječaj

Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“

28

Siječanj

Objavljeno

Ovim pozivom želi se zdravstvenim ustanovama pružiti financijska sredstva nužno potrebna za sanaciju štete od potresa, pri čemu je na raspolaganju više od milijardu kuna isključivo za dionike u sustavu zdravstva.

Poziv je pripremilo i objavilo Ministarstvo zdravstva za provedbu projekata obnove zdravstvenih ustanova i njihovo financiranje iz bespovratnih financijskih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

Razornim potresa snage 5,5 po Richteru koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačke županiju uvelike su nastradale zdravstvene ustanove na pogođenom području – kliničke bolnice, klinički bolnički centri, bolnice, opće bolnice, klinike, ustanove za palijativnu skrb, ljekarne i druge zdravstvene ustanove.

Ovim pozivom želi se takvim zdravstvenim ustanovama pružiti financijska sredstva nužno potrebna za sanaciju štete od potresa, pri čemu je na raspolaganju više od milijardu kuna isključivo za dionike u sustavu zdravstva.

Svrha Poziva je nadoknada sredstava kroz projekte u području zdravstva za provedene hitne mjere sanacije, izrade dokumentacije za provedbu i sama provedba radova i opremanje, a što podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.

Grupe prihvatljivih aktivnosti – su podijeljene 3 segmenta:
Grupa 1.: Hitne mjere sanacije
Grupa 2.: Priprema projektne i tehničke dokumentacije
Grupa 3.: Izvedba radova i opremanje

Radi se o otvorenom pozivu koji je namijenjen svim zdravstvenim ustanovama na prihvatljivom području te o pozivu koji je otvoren do iskorištenja raspoložive financijske alokacije.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.071.600.000,00 HRK koji je osiguran u Državnom proračunu RH.

Više informacija i dokumentaciju za prijavu možete pronaći ovdje!

Izvor: www.zdravlje.gov.hr

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice