#Vijesti-eu

POZIV NA BESPLATNU RADIONICU ZA OBJAVLJENE POZIVE KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA I NOVOOSNOVANA PODUZEĆA

1

Travanj

Objavljeno

AVELANT d.o.o. i WESPA SPACES pozivaju vas na besplatnu radionicu na kojoj možete saznati sve vezano uz objavljene Pozive “Komercijalizacija inovacija“„Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Radionica će se održati 8. travnja 2022. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama WESPA SPACES, Zavrtnica 17. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je do 11:30 sati.

Prijava na besplatnu radionicu

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani radionica će se prenositi i putem Live Stream-a, a svi zainteresirani svoje mjesto na radionici mogu osigurati putem PRIJAVE NA RADIONICU.

Komercijalizacija inovacija

Pozivom „Komercijalizacija inovacija“ potaknut će se komercijalizacija inovativnih proizvoda i usluga koje su nastale primjenom rezultata istraživanja, razvoja i inovacija (in-house ili pribavljenih od drugih strana po tržišnim uvjetima). Time će se povećati inovativni kapacitet MSP-ova te će se povećati izvoz inovativnih proizvoda, usluga ili tehnologija MSP-ova. Radi se o poticanju ulaganja neophodnih za komercijalizaciju inovacija i rezultata istraživanja i razvoja, za proizvode i usluge koji su u fazi spremnosti za tržište. Projektima koji doprinose zelenoj tranziciji dodijelit će se dodatni bodovi.  Ukupna vrijednost Poziva je 380 milijuna kuna.  Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosit će 760.000 kuna, dok je najviši 5,32 milijuna kuna. Projektne prijave podnose se od 20.5.2022. godine u 11:00 sati do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine.

Ako ste zainteresirani za prijavu na Poziv „Komercijalizacija inovacija“ i željeli biste na vrijeme započeti s prijavom koristeći naše konzultantske usluge, pozivamo Vas da ispunite projektni OBRAZAC ili nam se javite na e-mail adresu poduzetnici@avelant.hr.

Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća

Pozivom „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ poticat će se rast novoosnovanih poduzeća koja razvijaju inovacije (proizvode, usluge ili tehnologije) bazirane na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržati će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije. Poticati će se investicije novoosnovanih MSP-ova s projektima čija je tehnološka zrelost izvan faze dokazivanja koncepta, ali koja još nisu spremna za tržište, tj. njihova tehnološka razina razvijenosti projekta je između TRL 5 – TRL 8, kroz podršku za razvoj inovacija, s naglaskom na povećanje proizvodnih kapaciteta i upravljanje poduzećem, njegovoj spremnosti za ulaganja investitora, i poboljšanja u komercijalizaciji proizvoda, usluga i tehnologija. Ukupna vrijednost Poziva iznosi 141,7 milijuna kuna, s najnižim iznosom bespovratnih sredstava od 200.000 kuna i najvišim od 1.000.000 kuna. Projektne prijave podnose se od 1.6.2022. godine u 11:00 sati do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine.

Ako ste zainteresirani za prijavu na Poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ i željeli biste na vrijeme započeti s prijavom i biti uspješni u povlačenju sredstava iz EU fondova za svoje poduzeće, pozivamo Vas da ispunite projektni OBRAZAC ili nam se javite na e-mail adresu poduzetnici@avelant.hr.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za EU fondove, javnu nabavu i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na poduzetnici@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice