#Vijesti-eu

POVOLJNI KREDITI ZA SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO

21

Lipanj

Objavljeno

Europska komisija je 19. lipnja 2018. godine objavila da su Europski investicijski fond i Erste Grupa potpisali sporazum vrijedan 50 milijuna eura za financiranje socijalnog poduzetništva u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Srbiji. Financiranje socijalnog poduzetništva odvijat će se u okviru Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI).

Ovaj sporazum rezultirat će izdavanjem kredita od strane lokalnih banaka Erste Grupe u ukupnom iznosu od 50 milijuna eura za najmanje 500 organizacija u sljedećih pet godina. Socijalna poduzeća i neprofitne organizacije dobivat će povoljne kredite s niskim kamatama i s manjim kolateralima, a cilj će biti poticanje inovativni, socijalno-usmjerenih organizacija aktivnih u području edukacije, zdravlja, socijalnih usluga i zapošljavanja marginaliziranih ili ranjivih društvenih skupina.

Izvor: Europska komisija

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice