#Vijesti-eu

Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi

6

Svibanj

Objavljeno

Korisnicima koji svojim aktivnostima sprečavaju eroziju biljnih i životinjskih genetskih resursa i doprinose poboljšanju njihove održive uporabe, razvoja i očuvanja s ciljem postizanja globalne sigurnosti hrane, održive poljoprivrede i očuvanja biološke raznolikosti Ministarstvo poljoprivrede sredstvima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020 daje potporu kroz 3. natječaj za provedbu podmjere 10.2 „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“.

Cilj mjere je potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu, te očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Prihvatljivi korisnici su javna tijela i pravne osobe koja se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 378 500 HRK po pojedinoj aktivnosti od ukupno 15 000 000 HRK raspoloživih sredstava, a intenzitet potpore je 100% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Datum početka prijava je 18. svibnja 2020., a rok prijava je 30. lipnja 2020. godine.

Više o natječaju možete saznati OVDJE.

Izvor: Program ruralnog razvoja

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice