#Vijesti-eu

Potpisana Suglasnost na sadržaj Interreg Programa Interreg Europa 2021. – 2027.

29

Listopad

Objavljeno

Ministrica Tramišak je u ime Republike Hrvatske potpisala Suglasnost na sadržaj Interreg Programa Interreg Europa 2021. – 2027. Izrada Programa uključivala je dvije godine detaljnih konzultacija s partnerima i raznim dionicima iz država sudionica programa – 27 članica EU, Norveške i Švicarske.

Novim Programom se nastavlja međuregionalna suradnja Europe, pomoću kojeg će se financirati projekti povećanja institucionalnih kapaciteta javnih tijela i poboljšanja provedbe politika regionalnog razvoja što uključuje i programe za Ulaganje u rast i radna mjesta.

Nakon usuglašavanja država sudionica Programa, slijedi odobrenje Programa od strane Europske komisije nakon kojeg će projektnim partnerima postati dostupno 380 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje međuregionalnih projekata.

Unutar ovog Programa u pripremi je i prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga, a očekuje se da će biti objavljen u travnju 2022. godine. Sva potrebna projektna dokumentacija i detaljne informacije bit će dostupne u trenutku objave poziva. U svrhu informiranja planiraju se nacionalne Info radionice, a u međuvremenu do informacija vezanih za novi Program i poziv možete naći na poveznici.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice