#Vijesti-eu

Potpisan ugovor za dodjelu sredstava za projekt „MOJA MIROVINA – Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“

25

Svibanj

Objavljeno

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava 22. svibnja 2020. godine potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „MOJA MIROVINA – Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada“, ukupne vrijednosti 54.095.820,01 kn sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ravnateljica Središnjeg registra osiguranika Iskra Primorac i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Opći cilj je povećati kvalitetu i dostupnost javno dostupnih informacija i usluga na tržištu rada povećanjem učinkovitosti poslovanja Središnjeg registra osiguranika (REGOS-a), a specifični ciljevi Poziva su:

  • Uvesti nove usluge te unaprijediti dostupnost i kvalitetu postojećih usluga koje pruža REGOS
  • Povećati broj zaposlenika REGOS-a osposobljenih za pružanje novih i poboljšanih usluga

Predviđeni intenzitet potpore iznosi 100% prihvatljivih troškova, pri čemu potencijalni prijavitelj nije dužan osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstava.

Prihvatljivi prijavitelj/i partner je Središnji registar osiguranika – REGOS koji je javna ustanova osnovana Uredbom Vlade RH o osnivanju registra osiguranika, a koja ima isključivu nadležnost za provedbu aktivnosti predmetne operacije.

Prihvatljive aktivnosti:

  1. Upravljanje projektom i administracija
  2. Uspostavljanje i opremanje mirovinskih informativnih centara
  3. Implementacija suvremene programske podrške i IKT opreme za unapređenje postojećih i uvođenje novih usluga REGOS-a
  4. Provedba edukativnih aktivnosti za zaposlenike institucija na tržištu rada u području mirovinskog osiguranja
  5. Promidžba i vidljivost

Tom prigodom ministar Aladrović je izjavio kako je realizacija projekta važan iskorak u smjeru jačanja mirovinske pismenosti i informiranosti građana i osiguranika o sustavu individualne kapitalizirane štednje. „Projektom će se doprinijeti povećanju povjerenja i potpore hrvatskom mirovinskom sustavu, putem dostupnih sveobuhvatnih i transparentnih informacija o individualnim pravima iz mirovinskog sustava te kvalitetnih novih usluga koje omogućuju jednostavan način ostvarivanja tih prava.“ naglasio je Aladrović.

Ravnateljica Primorac je naglasila kako kroz provedbu ovog projekta, uvođenje informativnih centara, digitalizaciju poslovnih procesa REGOS, zajedno s HZMO-om, postaje partner korisnika u planiranju njihove budućnosti. „Naš cilj je potaknuti građane da razgovaraju s nama o svojoj budućnosti, približiti mirovinski sustav korisnicima i olakšati pristup informacijama.“ izjavila je Primorac.

Projekt uključuje uspostavu Mirovinskih informativnih centara (u četiri velika hrvatska grada), razvoj portala „Moja mirovina“ i mobilne aplikacije „mREGOS“,  te edukaciju zaposlenika institucija uključenih u projekt (REGOS, HZMO, HZZ, AORT i ZOSI).

Izvor: Europski socijalni fond

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice