#Vijesti-eu

Postignut dogovor europskih čelnika o proračunu EU! Hrvatskoj 24,2 milijarde eura!

11

Prosinac

Objavljeno

Hrvatska sada ima 24,2 milijarde eura za gospodarski oporavak.

Čelnici zemalja EU postigli su konačni dogovor o novom europskom proračunu te instrumentu za oporavak od koronakrize „EU sljedeće generacije“, nakon što su prihvatili kompromisni prijedlog za otklanjanje mađarsko-poljske blokade velikog financijskog paketa prema kojem se odluka o povezivanju dodjele europskih sredstava s vladavinom prava ne bi mogla primijeniti dok to ne odobri Sud EU.

Višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje od 2021. do 2027. godine težak je 1074 milijarde eura, a izvanredni instrument za oporavak nazvan “EU sljedeće generacije” iznosi 750 milijardi, od kojih bi se 390 milijardi državama članicama dodijelilo kao bespovratna pomoć, a 360 milijardi kroz povoljne zajmove.

Hrvatska sada ima zajamčene financijske poluge od 24,2 milijarde eura za gospodarski oporavak u sljedećih 10 godina. U ta sredstva nisu uračunata ona koja će Hrvatska moći povlačiti još tri godine iz prošlog financijskog okvira zbog roka N+3.

Izvor: www.vlada.gov.hr

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice