Aktualno

Otvoreno e-Savjetovanje: “Znakovi kvalitete”
  • Objavljeno:
  • 03.01.2018.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrenulo je provođenje e-savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u cilju pripreme Poziva na dostavu projektnih prijedloga  “Znakovi kvalitete”, otvoreni postupak u modalitetu trajnog Poziva – dodjela vaučera. Ovaj Poziv pokrenut je u okviru Prioritetne osi 3 Poslovna konkurentnost, Investicijskog prioriteta 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“, specifičnog cilja 3d1 „Poboljšani razvoj i rast malih i srednjih poduzetnika na domaćem i stranim tržištima“ Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., financiranog sredstvima ESI fondova.

Cilj Poziva: Primjenom znakova kvalitete pridonijeti aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda i usluga te povećanjem njihove prepoznatljivosti na tržištu osiguraju preduvjete za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti. Povećana primjena znakova kvalitete doprinijet će promociji i stvaranju dodane vrijednosti za vrhunske hrvatske proizvode i usluge i stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Prihvatljivi prijavitelji: pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali ili srednji poduzetnik.

Prihvatljive aktivnosti:
Ishođenje sljedećih znakova kvalitete:
– „Hrvatska kvaliteta“
– „Izvorno hrvatsko“
– „Tradicijski obrti”
– „Umjetnički obrti”.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 7.500.000,00 HRK

Najviši iznos vaučera: 75.000,00 HRK

Savjetovanje je otvoreno do 22. siječnja 2018.g.

Pozivaju se svi zainteresirani da se aktivno uključe u savjetovanje te dostave svoje primjedbe i prijedloge uz pomoć elektroničke aplikacije e-Savjetovanje kojoj možete pristupiti putem ove poveznice.

Izvor: https://esavjetovanja.gov.hr