Aktualno

Otvoren javni poziv za sudjelovanje u Programu ITM
  • Objavljeno:
  • 10.07.2014.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. srpnja 2014. godine Otvoreni javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u Programu obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management ITM 2014, koji se u Republici Hrvatskoj provodi prvi put, u suradnji s International Worldwide Foundation iz Kraljevine Švedske.

International Trade Management koncept je razvijen pod pokroviteljstvom Europske unije, u suradnji trgovinskih vijeća i udruga malih i srednjih poduzetnika sedam europskih država (Švedske, Norveške, Islanda, Grčke, Mađarske, Slovenije i Litve) te je bio proglašen najboljim konceptom obrazovanja za međunarodno poslovanje od strane Europske komisije. International Trade Management koncept je kombinacija seminara, radionica, individualnog savjetovanja te međunarodnog umrežavanja koji svojom praktičnom orijentacijom razvija izvozne sposobnosti u subjektima malog gospodarstva te ih usmjerava na pomno planiranje međunarodnih aktivnosti, uz uštedu vremena i sredstava.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je pružanje potpore rastu i razvoju subjekata malog  gospodarstva  jačanjem kompetencija visokoobrazovanih zaposlenika te cjeloživotnom učenju  zaposlenih u subjektima malog gospodarstva.  Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su:

  • poticanje subjekata malog gospodarstva na unapređenje znanja i vještina za  međunarodno poslovanje
  • pružanje usluga individualnog savjetovanja za izradu izvoznog plana subjektima malog gospodarstva
  • pružanje usluga stručnog obrazovanja kroz seminare u cilju stjecanja novih znanja i vještina za međunarodno poslovanje
  • pružanje informacija o novostima i trendovima u međunarodnom poslovanju radi  uspješnog planiranja i oblikovanja izvoznih aktivnosti

Program obrazovanja za 20 polaznika odvijat će se u Zagrebu i Švedskoj, na engleskom jeziku, od rujna do prosinca 2014. godine, u trajanju do 24 dana, kroz sljedeće aktivnosti:

  • radionice „Putovnica za izvoz“ u okviru kojih će polaznici, uz dodatna individualna savjetovanja međunarodno priznatih stručnjaka, izrađivati izvozne poslovne planove za tvrtke u kojima su zaposleni;
  • seminare koje održavaju međunarodno priznati stručnjaci na područjima: istraživanje međunarodnih tržišta, multikulturalnost, tržišne strategije, upravljanje promjenama, vještine prodaje za izvoz;
  • individualna savjetovanja;
  • međunarodno umrežavanje i studijski posjet švedskim tvrtkama.

U proračunu Ministarstva poduzetništva i obrta za ovu je aktivnost osigurano 1.500.000 kn za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem ovog javnog poziva.

Prijave za sudjelovanje u Programu obrazovanja podnose subjekti malog gospodarstva, za svoje zaposlenike koji su fakultetski obrazovane osobe, ekonomske ili tehničke struke, od 27 do 40 godina starosti, s odličnim znanjem engleskog jezika, a rade na poslovima vezanim za međunarodno poslovanje. Prednosti sudjelovanja u Programu obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management za tvrtke i polaznike su povećanje izvoza, stjecanje najnovijih znanja i vještina na području međunarodnog poslovanja te izrađen izvozni poslovni plan.

Dokumentaciju potrebnu za prijavu, kao i javni poziv, preuzmite ovdje!

Sva pitanja možete uputiti na mail adresu itm-croatia@minpo.hr!

Izvor: minpo.hr