Aktualno

MINPO objavio Poziv za financiranje saniranja posljedica poplave na Vukovarsko-srijemskom području!
  • Objavljeno:
  • 04.07.2014.

Ministarstvo poduzetništva i obrta danas je objavilo otvoreni poziv temeljem „Programa potpora subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica katastrofe na području vukovarsko – srijemske županije“. Ovaj se Program provodi sukladno Zakonu o saniranju posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije  („Narodne novine“ br. 77/2014) za cjelovito područje Vukovarsko-srijemske županije. Prijave se zaprimaju od 4. kolovoza 2014. godine.

Ministarstvo poduzetništva i obrta i HAMAG BICRO će kroz sustav bespovratnih potpora male vrijednosti omogućiti stvaranje osnovnih uvjeta za nastavak obavljanja gospodarskih aktivnosti i to aktivnim subjektima malog gospodarstva, koji imaju minimalno jednog zaposlenog ili su vlasnici obrta osigurani s osnove obavljanja obrta. Cilj predložene mjere je brži oporavak od posljedica katastrofe i nastavak rada te zadržavanje broja zaposlenih u subjektima malog gospodarstva.

Sredstva će se osigurati iz proračuna Ministarstva poduzetništva i obrta te Hrvatske agencija za malo gospodarstvo i investicije. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 25 tisuća kuna,  a najviši  1,4 milijuna kuna. Kako bi se poduzetnicima i obrtnicima s poplavljenih područja olakšao proces dodjele potpora, ministar Gordan Maras će zajedno sa suradnicima, u petak, 4. srpnja posjetiti Gunju te im prezentirati cijeli Program, nakon čega će poduzetnici i obrtnici na licu mjesta imati prilike ispuniti dokumentaciju potrebnu za dodjelu potpora.

Zahtjev za dodjelu bespovratne potpore može podnijeti subjekt malog gospodarstva definiran Zakonom o poticanju razvoja malog, koji je pretrpio štetu od poplave na području Vukovarsko – srijemske županije za koje je proglašena katastrofa, ako je bio registriran na tom području, odnosno ako je na tom području imao izdvojenu poslovnu jedinicu u trenutku proglašenja katastrofe.

Detalje natječaja, kao i dokumentaciju potrebnu za prijavu, potražite ovdje!

Izvor: minpo.hr