Aktualno

EU barometar/Praćenje objave poziva za dodjelu bespovratnih sredstava
  • Objavljeno:
  • 19.05.2017.

U rubrici “EU barometar/Praćenje objave poziva za dodjelu bespovratnih sredstava” objavljujemo pregled svih indikativnih planova objava poziva s osvrtom na najavljene i otvorene pozive te one koji su još uvijek u najavi bez obzira na predviđeni datum objave.

U prošloj rubrici zaključili smo da su kasnile gotovo sve objave poziva za siječanj i veljaču te nažalost, u ožujku i travnju nastavljeno je s istim trendom.

Pozivi unutar OP Konkurentnost i kohezija i Programa ruralnog razvoja djelomično su otvoreni iako većina još uvijek nije, bez obzira na indikativni datum ili mjesec objave. Najavljeno je otvaranje 23 poziva, a otvoreno ih je 10.

Unutar OP za pomorstvo i ribarstvo te OP Učinkoviti ljudski potencijali nije otvoren niti jedan poziv najavljen za ožujak i travanj 2017.g., od ukupno njih 18.

Dana 8. svibnja 2017.g., Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavilo je novi indikativni godišnji plan objava poziva na dostavu projektnih prijedloga gdje su izmijenjeni indikativni datumi objava poziva unutar OP Učinkoviti ljudski potencijali. Novi godišnji plan možete preuzeti ovdje.

U nastavku Vam donosimo pregled poziva u najavi za ožujak i travanj sufinanciranih iz svih Operativnih programa RH za 2017.g.

Plan objave poziva za 2017. g. u okviru mjera Programa ruralnog razvoja

baro1

U indikativnom planu objave poziva Programa ruralnog razvoja za 2017. g. najavljeno je 9 poziva koji su se trebali otvoriti u razdoblju ožujka i travnja 2017.g.

U ožujku je otvoren samo jedan poziv unutar mjere 7: Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave.

Tip operacije 5.2.1 te 3.1.1. i 3.2.1. još uvijek nisu otvoreni. Pozivi unutar mjere 3 kasne jer se Pravilnik dodatno usklađuje s odredbama odgovarajućih uredbi EU

Dio poziva unutar mjere 4 otvoreni su 24. travnja 2017., a prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi AGRONET-u od 2. lipnja 2017.g.

Za tip operacije 4.2.1 Povećanje dodatne vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i 4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije predviđa se raspisivanje natječaja 22. svibnja 2017.g.

Plan objave poziva za 2017.g. u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija

baro2

Unutar OP Konkurentnost i kohezija otvoreno je 6 od najavljenih 14 poziva.

Otvoreni pozivi većinom su kasnili s objavom.

Na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljeno je da će pozivi „Ulaganje u znanost i inovacije“ i „Priprema IRI infrastrukturnih projekata“ biti otvoreni u drugom kvartalu 2017.g.

Plan objave poziva za 2017.g. u okviru mjera Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020.g.

baro3

Unutar OP za pomorstvo i ribarstvo nije otvoren niti jedan poziv najavljen za ožujak i travanj, kao ni poziv koji se trebao otvoriti u veljači 2017.g.

Plan objave poziva za 2017.g. u okviru mjera Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali

baro4

U indikativnom godišnjem planu objave poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. za ožujak i travanj 2017. g. najavljena je objava deset poziva od kojih niti jedan nije otvoren. Dana 8. svibnja objavljen je novi godišnji plan objave poziva prema kojem su odgođeni svi indikativni datumi otvaranja poziva na dostavu projektnih prijedloga. U tablici smo naveli pozive čije smo otvaranje očekivali u ožujku i travnju 2017.g. te nove indikativne datume objava poziva.