Aktualno

380 milijuna kuna iz strukturnih fondova za obnovu hrvatske kulturne baštine
  • Objavljeno:
  • 01.10.2015.

Hrvatskoj će iz strukturnih fondova Europske unije (EU) biti namijenjeno 380 milijuna kuna za obnovu kulturne baštine radi poticanja razvoja turizma, najavljeno je u ponedjeljak na seminaru s temom “Kulturna baština i EU fondovi”, održanom u splitskoj Galeriji “Meštrović”.

Na seminaru je rečeno da će vjerojatno do kraja listopada, a najkasnije do kraja ove godine bit će raspisan natječaj za korištenje financijskih sredstava iz strukturnih fondova EU-a temeljenih na obnovi kulturne baštine za turističke svrhe, a ukupan iznos nepovratnih financijskih sredstava iznosit će 380 milijuna kuna. Natječaj će biti otvoren do 2020. godine, a moguće ga je produljiti i do sredine 2023. godine.

Naglasak u korištenju tih financijskih sredstava je stavljanje kulturnog dobra za turističke svrhe, a prijavljivači trebaju, planirati nova radna mjesta i povećanje broja posjetitelja kulturnim dobrima.

Sudionici seminara pozvali su sve jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj koje imaju barem jedno nepokretno kulturno dobro upisano u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske da se prijave na natječaj za korištenje financijskih sredstava iz EU fondova za obnovu.

Ovim putem vas pozivamo da pratite naše stranice gdje ćemo objaviti navedeni natječaj. Ukoliko vam je potrebna edukativna i konzultativna podrška možete nas kontaktirati na broj telefona 01 5534 878 ili na mail info@eu-projekti.com

Izvor: www.mint.hr