#Vijesti-eu

PONOVNO OTVOREN “IKT POZIV” ZA PODUZETNIKE!

16

Studeni

Objavljeno

Popularno nazvani “IKT poziv”, odnosno, poziv na dostavu projektnih prijedloga “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“, od jučer, 15. studenoga 2018. godine, ponovno je otvoren.

Podsjetimo, prva inačica poziva je otkazana 31. kolovoza 2018. godine, nakon što je kriterij dodjele prema redoslijedu zaprimanja doveo do nejednakog postupanja prema svim prijaviteljima. Zbog iznimno kratkog “vremenskog procjepa” za prijavu projekata, koje je u stotinkama uvjetovalo hoće li neki projekt proći ili ne, ukupna alokacija od 53.200.000,00 HRK je vrlo brzo premašena, što je brojne poduzetnike isključilo iz mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, odlučili su otkazati poziv i najavili su otvaranje nove inačice s povećanjem alokacije za 400%.

Datum početka zaprimanja prijava jest 21. studenoga 2018. godine, a svi prijavitelji mogu svoje projekte prijavljivati sve do 21. prosinca 2018. godine, nakon čega će se projektni prijedlozi ocjenjivati na temelju kriterija kvalitete.

Više informacija o pozivu možete pronaći ovdje.

Izvor: MRRFEU

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice