#Vijesti-eu

POLJOPRIVREDNICI MOGU OSIGURATI USJEVE, ŽIVOTINJE I BILJKE UZ POMOĆ EU SREDSTAVA

11

Ožujak

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 8. ožujka 2019. godine objavila drugi natječaj za provedbu podmjere 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka, a u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Financijska omotnica za ovaj natječaj, osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznosi 75 milijuna kuna, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava jest 550 tisuća kuna. Radi se o povećanoj alokaciji u odnosu na natječaj proveden prošle godine. Intenzitet potpore iznosi do 70% prihvatljive premije osiguranja.

Prihvatljivi prijavitelji su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, datum početka zaprimanja prijava jest 15. ožujka 2019. godine, a prijave se zaprimaju sve do 15. listopada 2019. godine. Sve o natječaju i o uvjetima prihvatljivosti polica osiguranja možete sa znati u našoj bazi natječaja, na ovoj poveznici.

Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice