#Vijesti-eu

Počinje isplata predujma poljoprivrednicima za 2021. godinu!

2

Studeni

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je kontrolu te utvrdila koji su poljoprivrednici ostvarili uvjete prihvatljivosti za potporu za 2021. godinu. Preko 100.000 poljoprivrednih gospodarstava primit će predujam za koji je ukupno osiguran iznos od 1,7 milijardi kuna, odnosno 200 milijuna kuna više nego prethodne godine. Mladi poljoprivrednici primit će potporu u iznosu 35 milijuna kuna. Isto toliko iznosi i potpora za mliječne krave, dok je za tov junadi potpora 50 milijuna kuna. Isplata predujma započinje 15. studenoga 2021. godine, a novac je većinski osiguran putem Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi te dijelom iz Državnog proračuna. Maksimalno dozvoljen iznos EU sredstava koji može biti isplaćen u sklopu predujma iznosi 70%.

Za više informacija slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice