#Vijesti-eu

OTVOREN POZIV ZA SUFINANCIRANJE ISTRAŽIVAČKO-RAZVOJNIH PROJEKATA ZA PODUZETNIKE

30

Travanj

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MGPO) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) 25.4.2019. objavili su javni poziv za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata za poduzetnike kroz Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta – PoC8. Projektne prijave zaprimaju se do 2.9.2019.

Cilj navedenog programa podrška je inovacijama u ranoj fazi istraživanja, a kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta te jačanje kapaciteta i sposobnosti privatnog sektora za istraživanje, razvoj i  inovacije.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici te fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo i koje nisu vlasnici više od 50% udjela u poduzećima koja imaju status velikog poduzetnika koji se bavi istom djelatnosti kao i PoC8 natjecatelj.

Prihvatljive aktivnosti koje se financiraju su: Izrada prototipa, Demonstracija tehničke izvedivosti te Provjera i zaštita intelektualnog vlasništva, međutim svaki prijavljeni projekt mora spadati minimalno u jednu od prve dvije aktivnosti. Također, sredstva se mogu iskoristiti i za dodatne prihvatljive projektne aktivnosti, točnije analizu tržišta ili izradu studije isplativosti te izradu koncepta i strategije za razvoj ili komercijalizaciju proizvoda.

Ukupna alokacija Poziva jest 21.968.750,00 HRK. Projekti će se sufinancirati u iznosu od minimalno 100.000 HRK do najviše 500.000 HRK u trajanju do najviše 12 mjeseci. Dodijeljene potpore iz ovog Poziva ne ulaze u kategoriju „de minimis“ potpore, koja je definirana Uredbom Europske komisije.

Više o Pozivu i prihvatljivim aktivnostima, kao i potrebnoj dokumentaciji pročitajte u našoj bazi, na ovoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice