#Vijesti-eu

OTVOREN POZIV NAMIJENJEN JAČANJU KAPACITETA ORGANIZACIJA CIVILNOGA DRUŠTVA ZA PROVOĐENJE PROGRAMA AKTIVNOG STARENJA

29

Travanj

Objavljeno

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava 26. travnja 2019. objavilo je poziv “Pridruži se – Aktivni u mirovini – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Poziv je objavljen u okviru  Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financirat će se iz Europskog socijalnog fonda. Prijave se zaprimaju do odobrenja posljednjeg projektnog prijedloga koji udovolji svim kriterijima, a kojim se iscrpljuju raspoloživa financijska sredstva, dok je krajnji rok za dostavu projektnih prijava 31.12.2019. godine.

Poziv je namijenjen organizacijama civilnoga društva za njihovo jačanje u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa. U okviru Poziva financirat će se projekti koji će doprinijeti poboljšanju socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičkog zdravstvenog stanja umirovljenika te njihovoj aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu i većoj uključenosti u društvo. Prihvatljive aktivnosti uključuju sportske programe i rekreaciju, druženja, predavanja o zdravlju, rekreativne izlete, tjelovježbu, kompjuterske radionice, kulturno-umjetničke radionice te ostale aktivnosti u području obrazovanja, zdravstva, kulture i socijalne skrbi namijenjene povećanju kvalitete života umirovljenika. Također, projekti moraju sadržavati i aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva kroz razvoj i provedbu lokalnih programa u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnoga društva – udruge, zaklade, pravne osobe vjerske zajednice i umjetničke organizacije. Ukupna alokacija Poziva jest 100.000.000,00 HRKNajviši iznos potpore pojedinačnog projektnog prijedloga u sklopu ovog Poziva je 2.000.000,00 HRK. Više o Pozivu i prihvatljivim aktivnostima, kao i o potrebnoj dokumentaciji pročitajte u našoj bazi, na ovoj poveznici.

Izvor: www.esf.hr

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice