#Natječaj

Otvoren je poziv za dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“.

6

Prosinac

Objavljeno

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Otvoren poziv za dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“.

Cilj poziva je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći (hrane i/ili osnovne materijalne pomoći) najpotrebitijim osobama te pružanjem popratnih mjera koje će doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijih osoba. Ciljne skupine Poziva su samci i/ili kućanstva koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije za primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri u okviru ovoga Poziva su neprofitne pravne osobe kojima je nadležno upravno tijelo izdalo rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, uz ispunjavanje uvjeta prihvatljivosti navedenih u točki 4.1.2. Uputa za prijavitelje. Ukupna alokacija iznosi 80.795.000,00 kn raspoređenih obzirom na vrstu materijalne deprivacije:

  • Materijalna deprivacija koja se odnosi na nedostatak hrane (MD1) – 57.750.000,00 kn,
  • Materijalna deprivacija koja se odnosi na nedostatak osnovne materijalne pomoći, uključujući nabavu zaštitnih materijala i opreme te ostalih higijenskih proizvoda vezano uz borbu protiv koronavirusa (MD2) – 20.625.000,00 kn
  • Tehnička pomoć koja nije obavezna i ne može se prijaviti samostalno (TP) – 2.420.000,00 kn

Poziv je sufinanciran sredstvima Fond europske pomoći za najpotrebitije – iz sredstava REACT-EU u okviru FEAD Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. kao odgovor Unije na pandemiju bolesti COVID-19. Planirano trajanje provedbe projekata je od 10 do 12 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. lipnja 2022.

Za više informacija i natječajnu dokumentaciju slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. Trebate li konzultantske usluge za javnu nabavu, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice