#Vijesti-eu

Online radionica o Modernizacijskom i Inovacijskom fondu Europske komisije

18

Listopad

Objavljeno

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira radionicu na temu Modernizacijskog i Inovacijskog fonda. Radionica će se održati online 21. listopada 2021. u 10:00. Rok za prijavu na radionicu je 20. listopada 2021.

Radionica se odvija u sklopu projekta „Provedba novih financijskih mehanizama u okviru revidirane direktive o ETS-u za razdoblje od 2021. do 2030. godine“. Projekt provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH. Zainteresirane osobe koje se prijave na radionicu upoznat će se sa svrhom i ciljevima Modernizacijskog fonda te Inovacijskog fonda. Sudionici će također saznati korisne informacije o razvoju projekata, prihvatljivim prijaviteljima, načinu prijave te o potrebnoj dokumentaciji za prijavu projekata.

Modernizacijskim fondom financiraju se države članice s nižim dohodcima kako bi mogle uspješno izvršiti tranziciju prema klimatskoj neutralnosti do 2030. godine. Republika Hrvatska jedna je od država korisnica Modernizacijskog fonda te putem Fonda nastoji modernizirati energetski sektor i prijeći na čistije oblike energije.
Republika Hrvatska također je članica Inovacijskog fonda koji služi kao potpora za inovativne nisko-ugljične tehnologije u energetski intenzivnim industrijama te za uvođenje industrijskih rješenja za dekarbonizaciju Europe.

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti putem obrasca dostupnom na internetskoj stranici Hrvatske gospodarske komore. Za više informacija te za prijavu na radionicu posjetite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice