#Vijesti-eu

OBZOR EUROPA – OTVOREN JE NATJEČAJ ZA STARTING FINANCIJSKU POTPORU

6

Listopad

Objavljeno

Europsko istraživačko vijeće (ERC) otvorilo je unutar programa Obzor Europa natječaj za Starting financijsku potporu („Starting grant“). Svrha poziva je podržati znanstvenike koji su tek na početku svoje znanstveno-istraživačke karijere. Potpora je namijenjena istraživačima s 2 do 7 godina iskustva od stjecanja doktorata koji svojim dosadašnjim radom dokazuju da su spremni postati glavni istraživači. Prijaviti se mogu osobe iz bilo kojeg područja istraživanja te iz privatnih ili državnih istraživačkih organizacija.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 749.000.000,00 eura. Visina potpore iznosi do 1.500.000,00 eura za period od 5 godina, a stopa financiranja iznosi 100% izravnih troškova i 25% neizravnih troškova istraživanja.

Prijave su otvorene od 23. rujna 2021. do 13. siječnja 2022. do 17:00 sati (srednjoeuropsko vrijeme).

Za više informacija slijedite poveznicu.

AVELANT je jedna od vodećih tvrtki za strateško planiranje i upravljanje te pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU. U AVELANTU rade vodeći stručnjaci za fondove EU, javne nabave i strateško savjetovanje klijenata. Projektni portfelj tvrtke vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja. AVELANT je osnivač  i vlasnik Učilišta EU PROJEKTI, prvog hrvatskog i regionalnog učilišta o fondovima EU. Trebate li konzultantske usluge, slobodno nam se javite na info@avelant.hr ili 01/5534 878.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice